Rollator

Rollator

Een rollator is een hulpmiddel bij het lopen voor ouderen en mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn.

De rollator werd in 1978 uitgevonden door de Zweedse Aina Wifalk, die zelf door polio gehandicapt was. Via het Zweedse Ontwikkelingsfonds kwam ze in contact met een bedrijf dat een prototype maakte. De naam is (waarschijnlijk) een hip neologisme; -ator is een typisch Latijnse uitgang, maar rollare is geen bestaand Latijns werkwoord. Een rollator is meestal gebouwd van een lichtgewicht stalen buizenframe met vier (soms drie) wieltjes met rubberen bandjes. Er zijn twee handgrepen met remmen die kunnen worden vastgezet. Een rollator is meestal voorzien van een boodschappenmandje en een zitting waarop de gebruiker kan uitrusten of waarop een dienblad gemonteerd kan worden. Dit zijn voordelen die wandelstokken en krukken niet hebben. Rollators zijn opvouwbaar. De eerste exemplaren hadden het nadeel soms spontaan in te klappen. Voor het op- en uitvouwen van een rollator zijn twee armen nodig. De rollator vervangt steeds vaker het looprek wat als de voorloper ervan kan worden gezien.

(Bron: Wikipedia)

Categorie Rollator

Bekijk de rollators van Viaerwin

De rollators van Viaerwin

Wij verkopen alleen hoge kwaliteit rollators voor een redelijke prijs. Naast standaard rollators verkopen wij ook rollators voor mensen die slechter zien (Wit met rode bies) of slechthorend zijn. Maar ook diverse kleuren, printen en/of foto’s op rollators.

 

Wij geven u ook enige tips om met de rollator te lopen;

  • Loop altijd met de vingers door de remhendels. Hierdoor bent u klaar om te remmen indien nodig en bij struikelen schiet uw rollator niet naar voren.
  • Probeer recht op te lopen tussen de achter stangen van de rollator
  • De handvatten niet te hoog zetten. Dit is een van de meest voorkomende fouten. De pols houden wij aan als hoogte, het mag daar 5 cm boven maar niet hoger. Voorkom dat u last van de armen en schouders krijgt.
  • Houd de rollator schoon, dat is behoud van u rollator.
  • werken de remmen nog goed, zijn de lagers niet versleten, werken de zwenkwielen naar wens?
  • Laat elk jaar de rollator nakijken!

  • Voorkom onnodige valpartijen.
  • Wij komen aan huis om de rollator te maken.

 

 

[whohit]rollators[/whohit]

Bewaren

Bewaren

Bewaren