Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op en wij beantwoorden deze graag! 

Wij krijgen regelmatig de vraag: ‘er is iets stuk maar ik heb dit niet bij jullie gekocht, repareren jullie dit ook?’. Dit is geen probleem, wij proberen alles wat we kunnen om u te helpen met een reparatie. Dus schroom u niet en vul het reparatie verzoek in, dan nemen wij contact met u op.


Naar reparatie >

Wij kunnen alle soorten en maten accu’s leveren. Ook zetten wij deze er voor u in. Vul hiervoor het reparatie verzoek in, dan nemen wij contact met u op.

Naar reparatie >

Wij krijgen regelmatig de vraag: ‘wat moet ik nu doen met mijn accu?’. Als het in de nacht gaat vriezen is het beter voor uw accu om deze binnen te bewaren en op te laden, dit is voor het behoud van uw accu. Als u de scootmobiel een langere tijd niet gaat gebruiken, laad de accu dan volledig op en laad hem daarna 1  keer in de 1 à 2 weken op.

De meeste aangepaste fietsen hebben een lithium accu. Ook bij deze accu is het het beste om hem binnen te bewaren en op te laden bij nachtvorst. Ze zijn iets minder gevoelig voor niet-opladen maar als u de fiets een langere tijd niet gebruikt is het het beste om de accu vol weg te leggen en deze 1 keer in de maand op te laden.

Hoe vaak onderhoud? Wij raden u aan om minimaal 1 keer paar jaar onderhoud te laten uitvoeren aan uw scootmobiel, aangepaste fiets of rollator.

Bij veel gebruik van de aangepaste fietsen is het zelfs aan te raden om 2 keer per jaar onderhoud te laten plegen. Géén onderhoud aan scootmobiels kan leiden tot het stuk gaan van uw motor. De kosten om deze te laten maken kunnen variëren van 500 tot 2000 euro, afhankelijk van de scootmobiel die u heeft. Bij de rollators komen wij regelmatig tegen dat de lagers stuk zijn en de remmen niet werken. Maar ook kan het zijn dat de handvatten loszitten of dat de inklapbeveilging niet werkt. Al deze mankementen kunnen leiden tot valpartijen waar weer gebroken armen en heupen van kunnen komen. Laat hem daarom zeker 1 keer per jaar nakijken.