Scootmobiel kopen? | Handige tips van ViaErwin

Scootmobiel kopen? | Handige tips van ViaErwin

Scootmobiel Breece C beschreven in Blog "Scootmobielen" van Viaerwin

Scootmobiel kopen?

Handige tips van Viaerwin

Bent u op zoek naar een scootmobiel? Een scootmobiel geeft u de mogelijkheid om zelfstandig mobiel te blijven, ondanks lichamelijke gebreken of ongemakken. En aangezien langer thuis wonen voor ouderen en mindervaliden gestimuleerd wordt door de overheid, is die scootmobiel daarbij vaak onmisbaar.

We willen tenslotte wel actief blijven, maar hebben daar wel wat hulp bij nodig. Maar waar moet u nu op letten als u op zoek gaat naar die juiste scootmobiel? Erwin van Viaerwin heeft jarenlange ervaring in de wereld van hulpmiddelen en geeft u graag handige en betrouwbare tips voor het kopen van een scootmobiel.

Afstanden

‘De eerste vraag die ik altijd stel als iemand een scootmobiel wilt kopen: Hoever wilt u rijden met uw scootmobiel? Dit is echt het allerbelangrijkste. Want het maakt voor de actieradius nogal uit of u de scootmobiel alleen gaat gebruiken voor korte ritjes van huis naar de supermarkt en weer terug of grotere afstanden. De actieradius is de maximale afstand die u met uw scootmobiel af kunt leggen.

Standaard verkopen wij scootmobiels met 50 ampère accu’s, maar op verzoek kunnen we ook 70, 80 of zelfs 105 ampère accu’s plaatsen. Lithium accu’s zijn helemaal ideaal, daar kunt u afstanden van 140 kilometer mee afleggen. Voor de echte kilometervreters dus.

Een ander voordeel van een lithium accu ten opzichte van een loodaccu is dat de accu aangeeft wanneer hij opgeladen moet worden. Zo voorkomt u dus dat u weg wilt rijden, maar de lege accu roet in het eten gooit.’

Vering en zitcomfort

‘Heeft u last van uw rug of andere pijnklachten, óf bent u gewoon op zoek naar extra comfort? Dan is de vering superbelangrijk. De meest voordelige scootmobiels hebben weinig of geen vering. En geloof me, als u eenmaal het verschil ervaart tussen wel of geen vering, dan gaat u voor dat extra comfort.

Kom vrijblijvend bij ons langs en probeer een aantal verschillende scootmobiels, zodat u zelf het verschil kunt ervaren.’

Aantal wielen

‘Bij het kopen van een scootmobiel kunt u kiezen tussen drie of vier wielen. De meeste mensen denken dat een scootmobiel met vier wielen stabieler is, maar dat is echt een gevoel. Het verschil tussen een scootmobiel met drie of vier wielen, zit in de wendbaarheid.

Met drie wielen heeft u een veel kleinere draaicirkel dan met vier wielen. Belangrijk is dus hoeveel ruimte u heeft voor de scootmobiel en waar u deze gaat gebruiken. Gebruikt u het hulpmiddel voornamelijk binnenshuis, dan zijn drie wielen wellicht handiger.

Een scootmobiel met vier wielen heeft vaak een grotere accu. Gaat u grotere afstanden afleggen, dan hebben vier wielen juist weer de voorkeur.’

Overkapping en accessoires

‘U kunt de scootmobiel zo luxe maken als u zelf wilt. Een overkapping is echt een aanrader. Als u afhankelijk bent van uw scootmobiel en daar het hele jaar mee rijdt, is het fijn als u beschermd bent tegen regen, wind en zon.

Bij de Breeze S3 Heavy Duty en de Breeze C bijvoorbeeld, kunt u desgewenst kiezen voor een overkapping. Daar is echt steeds meer vraag naar bij mensen die een scootmobiel willen kopen.

Denk ook aan extra accessoires als spiegels, die er vooral bij de kleine modellen niet standaard opzitten. En wat dacht u van een golftashouder, stokhouder, bekerhouder, afsluitbare tasjes. Alles kan!’

Lichaamsgewicht

‘Zwaardere mensen hebben een andere scootmobiel nodig dan lichtgewichten. Kleinere modellen zijn minder belastbaar dan grotere modellen die tot wel 220 kilo aan gewicht kunnen dragen. Tel ook het gewicht mee van de spullen die u eventueel wenst te vervoeren.

Dan bent u er nog niet, want u kunt per scootmobiel nog kiezen voor een standaard of een brede zitting, smalle of brede wielen en ga zo maar door. Ik adviseer u graag!’

Scootmobiel kopen en onderhoud

‘U denkt er misschien niet meteen bij na als u een nieuwe scootmobiel gaat kopen, maar service en onderhoud zijn superbelangrijk. Want waar moet u heen als er problemen zijn met uw scootmobiel als u deze online ergens ver van huis heeft gekocht?

Wij hebben een eigen onderhouds- en reparatiedienst en staan altijd voor u klaar om eventuele problemen snel en vakkundig op te lossen. Ideaal toch!’

Scootmobiel kopen bij Viaerwin

‘Graag nodig ik u uit om bij ons langs te komen en een aantal scootmobiels te proberen. Ik kan u dan persoonlijk adviseren en u kunt zelf de verschillen ervaren tussen verschillende modellen.

Belangrijk is dat u niet met de duurste of de meest moderne scootmobiel naar huis gaat, maar met de scootmobiel die bij u past en waar u blij van wordt.

U kunt mij bellen op 06 – 37324139 of mailen naar info@viaerwin.nl voor vragen of een vrijblijvende afspraak.’

Verhuur